MEronG FareLL

Archive for Mac 2009|Monthly archive page

weI…kitak orang Tau SIK????

In Uncategorized on 31 Mac 2009 at 7:52 PM

kitak orang nak tauk sik…masa malam gemilang putra ari ya,kamek sik sangka langsung kamek menang satu anugerah malam ya…ok la,namanya anugerah khas putra..ok la…walaupun prestasi kamek turun sbb tahun lepas kamek dapat 2 anugerah….sik hal la…dapat pun kamek bersyukur ba…..trima kasih suma…kerana mendoakan kejayaan kamek……kamek nangga syam malam ya heppi ja….kenak ek,mayb sebab nya suka duduk semeja dengan org ya ka….

Advertisements

PeRTamA Kali ON aIR……

In Uncategorized on 27 Mac 2009 at 8:36 AM

fuiyo……gegar n gabra k tadi…..ade satu part tu aku terlupa nak ckp plak…………malu tahap bengkek gak la……tunggu aku lagi nnt setiap hr khamis kol 10 nan jumaat gak kol 10…

KenaPa Khairy…………

In Uncategorized on 25 Mac 2009 at 7:45 PM

pemilihan ketua pemuda umno
Khairy Jamaluddin memenangi pertandingan tiga penjuru itu dengan meraih 304 undi mengalahkan Mukhriz yang memperolehi 232 undi, dan bekas Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo yang memperolehi 254 undi.

ps: nampaknye masih ade lagi la warisan pak lah yang ditinggalkan……..camanela mukhriz bleh kalah…pelik tol aku…idola aku plak tu…

ape YANG aku TaHu……………

In Uncategorized on 23 Mac 2009 at 7:30 PM

-aku tahu amir menang PENITI AHAD HARI TU…dapat 2000 plak…..
-aku tahu abg kaloi kuat melahar…jadi aku layanla die melahar…giler…laharan die sangat out of box…
aku tahu MGP 09 dah semakin dekat….minggu ni paling kritikal plak…
-aku tahu semakin nak dekat habis sem ni…makin ramai plak yang nak menjadi musuh aku…
-aku tahu ade orang yg sedang memburukkan aku…
-aku tahu yang aku sangat rindukan seseorang
-aku tahu haraga baju POLO tu…..ape ni?????
-aku tahu aku ader banyak kerja yang belum diselesaikan
-aku tahu kerja aku…so xyah nak mengagugugat kerja aku k x pun nak plagiat kerja aku…
-aku tahu aku penat dan tertekan sangat
-aku tahu aku xakan diraikan pd MGP nanti walaupun aku pelajar tahun akhir….
-aku tahu siapa aku dan

AKU TAHU APA YANG AKU TAHU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AkU Dah BuhsAN………

In Uncategorized on 20 Mac 2009 at 3:34 PM

aku dah buhasan dengan……………………….

1. Dengan yang sukar untuk memahami-faham la…bukan sesuke aku nak wat camtu
2. sukar untuk memaafkan – kompem2 la aku tak sempurna macam org lain gak..jadi xkan lari dari buat kesilapan..
3. kerja yang terlalu banyak dan menimbun – memang la aku ikhlas untuk kerja ni sumer…tapi agak2 la kan…huhu…tekanan gak aku ngan benda ni sumer…..
4. kerenah birokrasi – ni agak rahsia ckit la, tapi yang penting….aku dah buhsan…..
5. hidup yang tak teratur dan tersusun ni – buhsan k…banyak keje yang nak kene wat dalam satu masa walaupun aku tak menangguh kerja…..

tapi sepatutnya aku tak patut rasa buhsan dengan benda ni semua….tapi selagi boleh tahan…on jor………….

PutRA Fm…….Im ComiNg……

In Uncategorized on 18 Mac 2009 at 8:56 PM

alhamdulilah…setelah walk in interview yang aku pergi minggu lepas as a  dj student kat putr fm akhirnya membuahkan hasil……aku telah diterima tetapi masih lagi dalam tempoh percubaan…..tadi aku dipanggil kat konti untuk diberi briefing oleh dj staf kat sana…..mentor aku name die AD, jadi “tunjuk ajar ku sifu”…..huhu.doakan aku berjaya k…minggu depan aku mula on air……

untuk sahabat2 ku….mr amir(cikgu english),en amar(penternak berjaya),cikgu fazil(cikgu kaunseling),pn biha(food technologist) dan en Samsul(cikgu melayu)………gud luck untuk peniti…wat bebetol…kalau menag,leh aku tumpang suka….huhuhu

SaRawaK…SelaMat Tinggal…….

In Uncategorized on 15 Mac 2009 at 2:47 PM

hehehehehe….ini merupakan kali terakhir aku akan pulang kat sarawak….siam tak diam 3 tahun sudah aku menumpang kat bumi kenyalang ni…dari tahun 2006 sampai skang ni…walaupun banyak yang propa masa aku baru pindah kat cni dengan macam2 cite yang agak mengegarkan aku gak la….aku mampu bertahan k……..makna kata,campur aku stdy kat bintulu dlu…5 tahun aku berjaya tinggal kat cni dengan jayanya……hehehehehe….29 ni family aku akan bertolak kat rumah baru mereka di KL…huhuhuhuhuh.Inilah antara pengalaman aku kat sarawak :
1.kalau kat semenanjung ade tempat barang yang murah macam padang besar,rantau panjang dll….tapi tetap xdarat kalahkan kemurahan yang ada kat SERIKIN
2.Pa aku hampir bergaduh ngan orang depan rumah kat cni sbb cina tu parking kat umah aku smp halang kete aku xdpt masuk…cina tu sempat sound”lu jgn main2 sama gua k..i gangster kat cni”…tup2,minggu depanya,cina tu gaduh ngan org sebelah tu plak..
3.tempat wajib yang dilawati adalah kampung budaya,santubong,waterfront…buhsan gakla kalau dah slalu pg
4.aku memang xde kawan kat cni…sbb tu aku tak suke balik cni…
5.pandai klaka swak k…huhuh
6.praktikal masa dip pun kat cni……terseksa k masa tu
7.kecian tengok arip ngan mimi…slalu kene tinggal kalau ma balik semenanjung kalau ade hal n kursus…paling cian kat mimi la sbb die tak pandai bkawan sangat cam arip….tapi result PMR die gempak k….

…cukupla dlu…nnt pepe aku tambah lagi…….aku ade beli ckit umtuk membe…tunggu k……tapi pepun,aku suke dok kat cni…banyak aku blaja kat cni….